Ja mialem wartosc auta 120000 koszt naprawy 12000 (wszystkie elementy uszkodzone wymienione na NOWE wiec miernik lakieru mowi, ze wszystko jest ok :-P). Napisalem pismo o utrate wartosci handlowej pojazdu i dostalem 3200 extra. Ofc z OC sprawcy.
Pismo w stylu wlasnie, ze w zwiazku z tym, ze samochod NIe mozna nazwac bezwypadkowym prosze o zwrot utraty wart handl w wysokosci 10% wartosci pojazdu (taka wpisalem, wyplacili mniej ale i tak uwazam, ze jest ok).
Deo, wartość rynkowa pojazdu jest ustalana na podstawie systemu Eurotax bądź Info-Ekspert. A do wyliczania rynkowego ubytku stosuje sie Info tylko. Bo ma on w swoich "zasobach" mozliwość takiego wyliczania.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
tomek, nie twierdze, że ten wzór jest idealny, ale we wnioskach wpisywałem wartości wyższe o około 600PLN od tego co mi wyszło z tego wzoru a i tak za każdym razem wartość otrzymana była zaniżana o około 300-400PLN od tego co obliczałem. :roll:
dlatego napiszę 1300 i już, co będzie to będzie :szeroki_usmiech palioza skąd wiesz że czujnik mówi "ok"? z tego co mi wiadomo nowe części i tak trzeba malować, a raczej nie wyjdzie taka sama grubość jak w fabryce :|
dlatego napiszę 1300 i już, co będzie to będzie :szeroki_usmiech palioza skąd wiesz że czujnik mówi "ok"? z tego co mi wiadomo nowe części i tak trzeba malować, a raczej nie wyjdzie taka sama grubość jak w fabryce :|
na wymieniane części w poprzedniej O2 czujnik powiedział "OK", natomiast nie powiedział tego o częściach nieuszkodzonych, które były cieniowane :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Bo mam cyfrowy czujnik grubosci powloki lakierniczej (nie jakies gowno na magnesy i pokazuje mniej wiecej tyle samo co na fabrycznych elementach).
Nie mialem nic cieniowanego! Idealnie dobrali kolor nie da sie odroznic a patrzylem pod kilkoma rodzajami swiatla z roznych stron.
palioza, to zrób zdjęcie malowanego i nie malowanego jak już się będzie ciemno robiło aparatem z lampą(pod kątem najlepiej) i wrzuć na forum
Chętnie obejrzę, zresztą pewnie nie tylko ja
Przecież później można powiedzieć, że samochód był bezwypadkowy bo definicja wypadku wskazuje na to że są ofiary w ludziach. W innym wypadku mówi się o kolizji a ludzie błędnie mylą te dwa pojęcia. Ale lepiej oczywiście trafić na takiego, który nie ma pojęcia co to znaczy bo nie będzie miał po fakcie nic nam do zarzucenia
ja przy poprzednim aucie wystąpiłem do PZU o taką rekompensatę (z OC sprawcy)
dostałem odpowiedź, że jeśli uważam, że auto jest źle naprawione to mam iść do sądu, bo oni już za naprawę zapłacili
Nie miałem czasu i nerwów na szarpaninę, więc odpuściłem
Może teraz podchodzą inaczej do tego
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
palioza, to zrób zdjęcie malowanego i nie malowanego jak już się będzie ciemno robiło aparatem z lampą(pod kątem najlepiej) i wrzuć na forum
mysle,ze na zdjeciach g wyjdzie... jak bedziesz przejazdem zapraszam do mnie ;-)
mysle,ze na zdjeciach g wyjdzie... jak bedziesz przejazdem zapraszam do mnie ;-)
no to zobacz jak u mnie wyszło http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...31418&start=15
oczywiście w dzień nawet przy ładnej pogodzie super wygląda i nic nie widać :twisted: :P
nie kuś, bo jutro jadę na Bydgoszcz, więc wiesz
No, dzisiaj dostałem odpowiedź :czytaj
Oczywiście uznali moje pismo, dużo napisali jakiś pierdół, obliczyli i wyszło że samochód stracił 108zł :haha:
A że jest poniżej 200zł, to utrata wartości jest traktowana na równi z jej brakiem.
Czyli gdyby obliczyli 201zł to bm dostał tą kwotę, a tak :terefere
abstinent, jest tam kilka opcji do wyboru jaki to rodzaj uszkodzenia i pytanie które wybrali. Jeżeli np. wybrał "A" to tam RU nie występuje ale jeżeli by wybrał "B" które powinien wybrac to tam już RU jest. Dlatego się pytam.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz